Deze mensen gingen je voor

Maandelijks bellen honderden mensen naar het landelijke telefoonnummer 0800-8115 voor hulp bij geldzorgen.

Mocht jij je zorgen maken over geld, dan ben je dus niet de enige. Blijf niet rondlopen met geldzorgen, maar bel 0800-8115.

Deze mensen gingen jou voor:

*Let op! Wij vinden privacy belangrijk. Verhalen zijn anoniem en we gebruiken stockfoto’s.

ik weet niet meer wat ik kan doen

Ik weet niet meer hoe ik dit varkentje moet wassen.

"Ik heb het nummer gekregen van de deurwaarder en zit behoorlijk in de put. Ik weet niet meer hoe ik dit varkentje moet wassen. Ik heb momenten dat ik het overzicht heb maar ik verdien te weinig om alle schulden te betalen en ik raak het overzicht daardoor ook wel eens kwijt. Het moet opgelost worden, ik slaap er slecht van!

Ik werd eerst geadviseerd om met Humanitas te bellen, maar daar werd me al snel duidelijk dat ik meer nodig heb dan alleen iemand die met mij mee kijkt. Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en nog een keer het nummer gebeld. Toen werd ik doorverbonden met de schuldhulpverlening. Ik ben nu aan het uitzoeken wat de gemeente voor mij kan betekenen."

Nu mijn zoon van 57 weer bij mij inwoont, blijkt hij toch weer schulden te hebben.

"Ik bel naar het nummer voor mijn zoon. Hij is al 57 jaar, maar toch ben ik nog altijd betrokken bij hem als moeder zijnde. Ik vind dat je dat altijd blijft als moeder. Hij woont sinds kort weer bij mij in. Hij heeft al die tijd geen schulden gehad, maar nu hij weer bij mij in woont blijken er toch nog schulden te zijn. Ik vraag me af of deze schulden na 15 jaar niet verjaren.

Ik heb van de telefoniste het telefoonnummer gekregen van Humanitas. De vrijwilligers van Humanitas zullen met de administratie van mijn zoon meekijken om te kijken wat er mogelijk is. Ik ga straks met mijn zoon bellen. Die moet ik nog steeds aan de oren trekken voor dit soort dingen, dat veranderd niet met de jaren! Ook al zijn ze groot."

 

zoon heeft schulden
Ondernemer Rein met geldzorgen

Als ZZP’er heb ik teveel vertrouwd op mijn boekhouder...

... en dan moet je ineens lastige keuzes maken. Je dochter moet eigenlijk een nieuwe fiets voor school, maar de BTW moet ook betaald worden. Dan was de keuze: of BTW betalen, of die fiets."

 

Ik heb schulden en ik weet niet waar ik aan moet kloppen.

"Ik heb dit nummer van mijn moeder gekregen en besloten te bellen. Ik heb schulden en ik weet niet goed waar ik aan kan kloppen voor hulp. Na het geven van mijn postcode heb ik een nummer gekregen om naar toe te bellen. Deze organisatie kan met mij meekijken in mijn inkomsten en uitgaven om overzicht te krijgen, maar ook om te kijken of ik wel gebruik maak van waar ik recht op heb."

 

schulden waar kan ik heen

Maak jij je zorgen over geld? Bel direct 0800-8115.nl

zoon kop in het zand

Mijn zoon heeft zijn kop in het zand gestoken.

"Ik bel voor mijn zoon. Hij heeft schulden en ik hoop dat 0800-8115.nl hem kan helpen. Mijn zoon heeft wel een beetje zijn kop in het zand gestoken, maar hij moet geholpen worden.

Mocht er uit de afspraak met het wijkteam aanstaande vrijdag niets komen, heb ik met de mevrouw van 0800-8115 afgesproken weer contact te hebben om andere opties samen te bespreken."

Ik kan mijn personeel niet meer betalen...

... dit hadden we begin 2020 nooit verwacht. Voor de corona-crisis liep onze zaak goed, we waren 7 dagen per week open en ook via internet kwamen inkomsten binnen."

 

Ondernemer Rosemarijn met geldzorgen
partner en ik hebben schulden

Mijn partner en ik hebben schulden en geen inkomen meer.

"Doordat ik werkeloos ben en het inkomen van mijn partner door corona ook stil is komen te liggen, hebben we geen inkomen meer en schulden opgebouwd. Bij 0800-8115 hebben ze me verwezen naar de gemeente zodat we dit zo snel mogelijk aan kunnen pakken."

Mijn AOW is niet voldoende om de huur te blijven betalen.

"De huurprijs van mijn woning is de afgelopen jaren flink gestegen. Mijn AOW is niet voldoende om dit te kunnen blijven betalen. Ik heb het telefoonnummer van een welzijnsorganisatie gekregen die ouderen begeleidt bij geldzorgen."

aow niet voldoende voor huur

Maak jij je zorgen over geld? Bel direct 0800-8115.nl

extra belasting nu ik geld ouders beheer

Moet ik extra belasting betalen nu ik het geld van mijn ouders beheer?

"He jakkes, ik ben met mijn belastingzaken bezig en nu popt ineens de vraag bij mij op of ik nu ik het geld van mijn ouders beheer, ik hier ook belasting over betaal. Helaas kon de telefonist mij daar geen antwoord op geven maar ik heb wel het nummer van de Belastingdienst gekregen. Gelijk maar even bellen, dan kan ik het ook weer uit mijn hoofd zetten."

Door corona is mijn horecazaak faillietgegaan. En de eenmanszaak die ik daarna heb opgestart nu ook.

"Ik ben een hardwerkende ondernemer. Door grote investeringen had ik geen buffer toen Mark Rutte voor het eerst sprak over corona en de daarbij behorende maatregelen. Ik kon het me daarom niet permitteren om 3 maanden dicht te gaan. Helaas is daarom in het begin van het tweede kwartaal mijn horecazaak met 15 man personeel failliet gegaan.

Vervolgens heb ik een eenmanszaak opgezet. Daarmee is het mij gelukt m'n hoofd boven water te houden in de afgelopen 8 maanden. Totdat de tweede golf van corona aanklopt en ik opnieuw failliet ben verklaard.

Nu vraag ik mij af hoe ik verder moet. Ik heb een koopwoning met een hypotheek en heb al met succes een tijdelijke betaalstop aangevraagd. Ik heb al bij alle instanties aangeklopt, maar kom niet verder. Via 0800-8115.nl begreep ik dat het zo lastig is, omdat ik geen recht heb op een uitkering. Gelukkig hebben we afgesproken dat ik teruggebeld wordt door één van de adviseurs van 0800-8115.nl om nog eens alle opties af te gaan. Daar kijk ik erg naar uit, want ik weet niet hoe ik verder moet."

door corona zaak failliet
Ondernemer Jorik met geldzorgen

Ik val overal net tussen...

... omdat mijn inkomsten te hoog zijn. Mijn vaste lasten zijn alsnog hoger dan mijn inkomsten, waardoor de schuld wel oploopt. Soms heb ik het gevoel dat ik pas geholpen word als ik echt in de goot eindig."

 

Waarom heeft mijn man meer leefgeld dan ik?

"Ik bel voor meer duidelijkheid. Ik heb leefgeld en ik weet niet hoe het er met mijn schulden voorstaat. Daarnaast is mijn man - die er op dit moment niet is - internationaal vrachtwagenchauffeur en krijgt ook leefgeld. Ik vraag me af waarom hij meer leefgeld krijgt dan ik?

Ik heb al een afspraak gemaakt met schuldhulpverlening over twee weken. Daar hoop ik meer duidelijkheid te krijgen over hoe hoog mijn schulden zijn. Ook kan ik daar mijn vraag omtrent het leefgeld bespreken.

Ik heb afgesproken met de telefoniste van 0800-8115 dat ik terug bel als ik naar aanleiding van dat gesprek nog vragen heb." 

waarom man meer leefgeld dan ik
mijn buurman heeft schulden

Mijn buurman heeft schulden.

"Mijn buurman heeft het financieel heel zwaar. Ik maak me zorgen en heb 0800-8115 gebeld. Zij verbonden mij door met het sociaal wijkteam van mijn gemeente."

 

Aan het einde van mijn salaris hou ik altijd een stukje maand over.

"Elke maand kom ik nét niet rond met mijn inkomen. Bij 0800-8115 adviseerden ze mij om de app van fiKks te installeren op mijn telefoon om overzicht te krijgen in mijn financiële situatie."

einde salaris stukje maand over