Schulden oplossen

Ben je plotseling in de schulden terecht gekomen? Of loop je al een tijdje met schulden rond en weet je niet meer wat je ermee aan moet? Of heb je grote schulden en weet je niet goed hoe je die moet ‘oplossen’? Goed dat je hier bent. Wij helpen je graag om de juiste hulp te krijgen. Of dat nu gaat om beginnende schulden of schulden die al verder gevorderd zijn.

Onafhankelijk advies

Misschien vind je het wel lastig om de juiste plek te vinden om aan te kloppen voor hulp. Sommige mensen hebben nare ervaringen met hoe ze geholpen zijn nadat ze gevraagd hebben voor hulp en van het kastje naar de muur gestuurd zijn. Misschien is dat voor jou ook wel het geval. Heel naar, Helemaal als er zorgen zijn over de persoonlijke situatie en misschien wel die van je kinderen of ouders. Ook is de hulp (helaas) per gemeente niet altijd op dezelfde manier geregeld en krijg je niet direct de juiste hulp aangeboden.


2 manieren om bij hulp te komen:

Wij willen je helpen op de juiste plek terecht te komen. Dit doen we door onafhankelijk naar jouw verhaal te luisteren en jou door te verwijzen naar de partij die jou het beste kan helpen om je schulden af te lossen of af te betalen. Hiervoor bieden wij 2 opties:

1) Doe de gratis test op Geldfit.nl

De anonieme test bestaat uit een aantal korte vragen. Binnen een paar minuten weet jij hoe financieel fit je bent en waar je terecht kan voor eventuele (lokale) hulp.

2) Bel 0800-8115

Heb je geldzorgen? Bel dan gratis naar het telefoonnummer 0800-8115. Wij luisteren naar jouw verhaal en denken met je mee. Wij kunnen je ook in contact brengen met hulp bij jou in de buurt.

Bel nu of begin een chat


Schulden oplossen zonder schuldsanering

Het kan zijn dat je bang bent om in de schuldsanering te komen op het moment dat je aanklopt voor hulp. Dit is niet altijd nodig, want wellicht kunnen jouw problemen zonder schuldsanering opgelost worden. In veel gemeenten zijn er initiatieven met vrijwilligers vanuit bijvoorbeeld Humanitas en Schuldhulpmaatje om met je mee te denken.

Of je nu wel of niet te maken zult gaan krijgen met schuldsanering, In alle gevallen geldt: hoe sneller, hoe beter. Vaak lopen de schulden alleen maar op als je langer wacht. Doordat je via een telefoongesprek of de test direct duidelijk krijgt waar jij aan kan kloppen en van wie je hulp kan verwachten, hopen wij dat je sneller de hulp krijgt die jij verdient.

Terug naar: Artikelen